Click Mag

Click Mag

11 πραγματα που κανουν τα ευτυχισμενα ζευγαρια πριν πεσουν για υπνο

11 πραγματα που κανουν τα ευτυχισμενα ζευγαρια πριν πεσουν για υπνο

11 πραγματα που κανουν τα ευτυχισμενα ζευγαρια πριν πεσουν για υπνο

11 πραγματα που κανουν τα ευτυχισμενα ζευγαρια πριν πεσουν για υπνο

Είναι πολύ σημαντικό να περάσετε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας πριν πάτε για ύπνο. Δεν έχει σημασία πόσος θα είναι ο χρόνος που θα περάσετε μαζί , μια ώρα ή λίγα λεπτά.

Εάν είστε μόνοι οι δυο σας κι απολαμβάνετε ο ένας τον άλλο, μιλάτε και δείχνετε την αγάπη σας, αυτό είναι το μόν

Είναι πολύ σημαντικό να περάσετε λίγο χρόνο με τον σύντροφό σας πριν πάτε για ύπνο. Δεν έχει σημασία πόσος θα είναι ο χρόνος που θα περάσετε μαζί , μια ώρα ή λίγα λεπτά.

Εάν είστε μόνοι οι δυο σας κι απολαμβάνετε ο ένας τον άλλο, μιλάτε και δείχνετε την αγάπη σας, αυτό είναι το μόνο που χρειάζεστε.

Εμείς φτιάξαμε για εσάς μια λίστα με μερικές απλές αλλά πολύ αποτελεσματικές συμβουλές από ψυχολόγους. Προετοιμάσαμε επίσης ένα ειδικό μπόνους στο τέλος.

Αλλάξτε τη λειτουργία των κινητών σας τηλεφώνων σε αθόρυβη και βάλτε τα κάπου πιο μακριά.

Η εξάρτηση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καταστέλλει την απελευθέρωση της ωκυτοκίνης στο κορμίσας. Αυτή η ορμόνη είναι υπεύθυνη για τη συναισθηματική οικειότητα κι επικοινωνία. Ο ψυχοθεραπευτής Carol Carey σας συμβουλεύει να ακολουθήσετε έναν απλό κανόνα: απενεργοποιήστε τα τηλέφωνά σας ή αφήστε τα μακριά στις 9 μ.μ. ακριβώς.

Ξεχάστε για λίγο τη δουλειά σας.

Προσπαθήστε να ξεχάσετε τη δουλειά και να σταματήσετε να ελέγχετε τα email σας όταν είστε στο κρεβάτι. Είναι πολύ καλύτερο να περάσετε λίγο χρόνο μαζί και να ξεκουραστείτε, ώστε να είστε παραγωγικοί στην εργασία σας την επόμενη ημέρα.

Η συζήτηση στο κρεβάτι συνδέει τα ζευγάρια συναισθηματικά, βοηθά να ξεχάσετε τα προβλήματα και σας κάνει να αισθάνεστε χαλαροί. Αποφύγετε να μιλάτε για θέματα δουλειάς, οικονομικά προβλήματα ή οτιδήποτε άλλο που θα μπορούσε να κάνει τον σύντροφό σας να νιώσει προβλημτισμό.

Πηγαίνετε στο κρεβάτι την ίδια ώρα με τον σύντροφό σας.

Πολλά ζευγάρια δε βλέπουν ο ένας τον άλλο κατά τη διάρκεια της ημέρας κι έχουν τη συνήθεια να πηγαίνουν στο κρεβάτι διαφορετικές ώρες. Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Curt Smith, τα ευτυχισμένα ζευγάρια βουρτσίζουν τα δόντια τους μαζί και πάνε για ύπνο ταυτόχρονα. Τους βοηθά να διατηρούν τη ζεστασιά και την οικειότητα της σχέσης τους.

4. Ακολουθήστε μια ρουτίνα.

Ακολουθώντας καθημερινά την ίδια ρουτίνα πριν πέσετε για ύπνο, αυτό σας βοηθά να κοιμηθείτε καλύτερα. Ο εγκέφαλός σας λαμβάνει ένα μήνυμα ότι πλησιάζει η ώρα του ύπνου και προετοιμάζει το κορμίσας. Αν ακολουθήσετε την ίδια ρουτίνα μαζί με τον σύντροφό σας, θα κάνει τη σχέση σας πιο οικεία και γεμάτη εμπιστοσύνη.

5. Μιλήστε στην καρδούλατου συντρόφου σας.

Δώστε μεγάλη προσοχή στα συναισθήματα του άλλου. Δεν χρειάζεται να δώσετε συμβουλές ή να βρείτε άμεσες λύσεις σε προβλήματα. Μερικές φορές απλά θέλουμε να μιλάμε και να νιώθουμε τη φροντίδα και την υποστήριξη των αγαπημένων μας.

Ο ψυχολόγος Ryan Howes προτείνει να αφιερώσετε λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε για να εκφράσετε τα θετικά σας συναισθήματα στον σύντροφό σας. Αυτό θα βοηθήσει να τελειώσει η ημέρα με μια θετική αύρα και αυτό θα σας κάνει να νιώσετε καλύτερα. Έχει επίσης θετική επίδραση στη συνολική σας διάθεση.

Προσπαθήστε να ξεχάσετε όλα όσα έγινεσαν εκείνη την ημέρα και αφήστε όλα τα προβλήματα και τις ανησυχίες σας απ έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου. Πείτε στον σύντροφό σας πόσο τον/την αγαπάτε. Είναι πολύ σημαντικό να είστε σοβαροί και ειλικρινείς όταν εκφράζετε τα συναισθήματά σας.

6. Μη διαφωνείτε ή μην κάνετε συνομιλίες με έντονο κλίμα.

Ο Curt Smith μας θυμίζει να προσπαθήσουμε να μην οξύνουμε τα πνεύματα πριν πάμε για ύπνο. Οι καυγάδες στο κρεβάτι ποτέ δεν βοηθούν στην επίλυση ενός προβλήματος. Εκτός από αυτό, είναι πιο δύσκολο και για τους δυο σας να κοιμηθείτε και θα νιώσετε κατάθλιψη την επόμενη μέρα.

7. Κρατήστε τα παιδάκια μακριά από την κρεβατοκάμαρά σας.

Σύμφωνα με τον ψυχολόγο Michael Viner-Davis, η μόνη φορά που μπορείτε και εσείς να αφήσετε τα παιδάκια σας να κοιμηθούν στο κρεβάτι σας είναι όταν έχουν έναν εφιάλτη. Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις, η κρεβατοκάμαρά σας πρέπει να είναι ο ιδιωτικός σας χώρος. Πρέπει να έχετε αυτόν τον χώρο για τους δυο σας, ώστε να διατηρήσετε την ιδιωτικότητά σας.

8. Μη μοιράζεστε το κρεβάτι σας με τα κατοικίδια ζώα.

Όπως αναφέρει η έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάνσας, το 63% των ανθρώπων που κοιμούνται με τα κατοικίδια ζώα τους δεν κοιμούνται αρκετά. Αυτό γιατί το κατοικίδιό σας δεν μπορεί να κοιμηθεί όλη τη νύχτα και συχνά μπορεί να ενοχλεί τον ύπνο σας. Επιπλέον, έχοντας ένα κατοικίδιο στο κρεβάτι σας παραβιάζει “τον κανόνα των 2” στο υπνοδωμάτιό σας.

9. Μην πίνετε αλκοόλ και μην καπνίζετε.

Πολλά ζευγάρια επιθυμούν να πιούν ένα ποτήρι κρασί πριν πάνε για ύπνο για να δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα. Ωστόσο, την ώρα που στο αίματα σας κυλάει αλκοόλ, η ποιότητα του ύπνου σας δεν είναι καλή. Αυτό θα σας κάνει να αισθάνεστε κουρασμένο κι ευέξαπτοι όταν θα ξυπνήσετε το πρωί. Το αλκοόλ θα σας κάνει επίσης να ροχαλίζετε και η νικοτίνη των τσιγάρων θα προκαλέσει αϋπνία.

10. Κάντε μασάζ ο ένας στον άλλον.

Οι ειδικοί του Εθνικού Ιδρύματος Ύπνου επιβεβαιώνουν ότι ένα ελαφρύ και χαλαρωτικό μασάζ πριν πάτε για ύπνο βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου σας, μειώνει το άγχος και φέρνει τα ζευγάρια πιο κοντά.

11. Μην ξεχνάτε τις αγκαλιά και τα φιλιά.

Μην ξεχάσετε να φιλήσετε τον σύντροφό σας πριν πάτε για ύπνο, καθώς και λίγα λεπτά αφού ξαπλώσετε στο κρεβάτι. Θα σας χαλαρώσει και θα προκαλέσει θετικά συναισθήματα. Οι ψυχολόγοι είναι σίγουροι ότι εάν αγκαλιάζετε ενώ κοιμάστε, η σχέση σας δεν έχει πρόβλημα.

Μπόνους

Εάν πάσχετε από αϋπνία, προσπαθήστε να κάνετε κάποιες αλλαγές στον τρόπο ζωής σας.

Μην πίνετε καφέ μετά το μεσημέρι.

Ξυπνήστε νωρίτερα.

Μην τρώτε πριν πάτε για ύπνο.

Αγοράζοντας μερικά όμορφα κι ακριβά λευκά είδη κρεβατοκάμαρας μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα.

Μην χουζουρεύετε τα Σαββατοκύριακα.

Αφήστε όλα τα gadget απ έξω από την πόρτα του υπνοδωματίου σας.

Αερίστε με φρέσκο ​​αέρα στην κρεβατοκάμαρά σας.

Κάντε ένα ζεστό μπάνιο πριν πάτε για ύπνο.

Προσπαθήστε να μην εργάζεστε μετά τις 9 μ.μ.

Μην πίνετε πολύ νερό πριν πάτε για ύπνο.

διαφορετικό

Trending

Advertisement
To Top