Click Mag

Click Mag

Μητερα και παιδι πεθαινουν ενω ο πατερας αφαιρουσε το χιονι γυρω απο το αμαξι

Μητερα και παιδι πεθαινουν ενω ο πατερας αφαιρουσε το χιονι γυρω απο το αμαξι

Μητερα και παιδι πεθαινουν ενω ο πατερας αφαιρουσε το χιονι γυρω απο το αμαξι

Μητερα και παιδι πεθαινουν ενω ο πατερας αφαιρουσε το χιονι γυρω απο το αμαξι

Με πληροφορίες από tilestwra.com Μια πολύ τραγική ιστορία που απασχόλησε τους τίτλους ειδήσεων στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Καθώς ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν από το σπίτι τους μια χειμωνιάτικη μέρα, μια μάνα με δύο παιδάκια ηλικίας 1 και 3 ετών παρέμεναν μέσα στο αμάξι ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να α

Με πληροφορίες από tilestwra.com Μια πολύ τραγική ιστορία που απασχόλησε τους τίτλους ειδήσεων στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ. Καθώς ετοιμάζονταν να ξεκινήσουν από το σπίτι τους μια χειμωνιάτικη μέρα, μια μάνα με δύο παιδάκια ηλικίας 1 και 3 ετών παρέμεναν μέσα στο αμάξι ενώ ο πατέρας προσπαθούσε να απεγκλωβίσει το όχημα από το χιόνι.

Κανένας δεν αντιλήφθηκε πως η εξάτμιση του αυτοκινήτου είχε σχεδόν φράξει ενώ η μηχανή δούλευε. Μέσα σε ελάχιστα λεπτά, η μάνα και το ενός έτους παιδί πέθαναν επί τόπου, ενώ το τρίχρονο κοριτσάκι δεν τα κατάφερε παρ’ όλο που είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Το δυστύχημα έγινε ένα σαββατοκύριακο πέρσι τον Ιανουαρίου και καθώς ο βαρύ χειμώνας είναι ακόμα εδώ και υπάρχουν περιοχές της Ελλάδας που αποκλείονται από τα χιόνια είναι σημαντικό νομίζω όλοι μας να είμαστε ενημερωμένοι για τους κινδύνους που παραμονεύουν εκεί που δεν το περιμένεις. Ιδιαίτερα όταν αυτή η απειλή είναι πραγματικά «αόρατη».

Σύμφωνα με την Washington Post, η μάνα και τα παιδάκια της ηλικίας ενός και τριών περίμεναν στο αμάξι καθώς απ έξω το κρύο ήταν υπερβολικό.

Στο μεταξύ, ο πατέρας άρχισε να απομακρύνει με ένα φτυάρι το χιόνι γύρω από το αμάξι χωρίς να προσέξει πως η εξάτμισή του ήταν φραγμένη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα δηλητηριώδη αέρια μονοξειδίου του άνθρακα να εισχωρήσουν στον χώρο των επιβατών οδηγώντας στον θάνατο τη μάνα και το ενός χρόνου βρέφος της οικογένειας «σε διάστημα λίγων λεπτών».

Το μονοξείδιο του άνθρακα συχνά αναφέρεται ως ο «σιωπηλός δολοφόνος» καθώς είναι άχρωμο, άοσμο και άγευστο, αλλά εξαιρετικά τοξικό.

Προκαλεί απώλεια αισθήσεων σε λίγα λεπτά.

«Αν το χιόνι καλύπτει το αμάξι, θα πρέπει πρώτα να καθαριστεί το χιόνι πίσω από το αμάξι για να απελευθερωθεί η εξάτμιση πριν ξεκινήσει να δουλεύει η μηχανή», είπε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας, Κρις Ντιμπέλα, στο κανάλι WABC.

Φωτογραφία αρχείου που δεν έχει σχέση με το συγκεκριμένο περιστατικό.Από το 1999 μέχρι το 2010, πάνω από 5.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις ΗΠΑ εξαιτίας ατυχημάτων με μονοξείδιο του άνθρακα, σύμφωνα με το Αμερικανικό Κέντρο για τον Έλεγχο και Πρόληψη των Ασθενειών.

Αρκετές κοινότητες εντός και γύρω από το Νιου Τζέρσεϊ εξέδωσαν αυτή τη σημαντική προειδοποίηση: «Αφαιρέστε το χιόνι από την εξάτμιση του αυτοκινήτου πριν καθίσετε στο αμάξι περιμένοντας να ζεσταθεί.

Η μη αφαίρεση του χιονιού μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα δηλητηρίαση από μονοξείδιο του άνθρακα. Σιγουρευτείτε πως υπάρχει αρκετός χώρος για να μπορεί ο αέρας να κυκλοφορεί μπροστά και πίσω από το αμάξι ώστε τα αέρια της εξάτμισης να διαλύονται και να μην συσσωρεύονται γύρω από το αμάξι.»

Είναι μια πραγματικά τραγική ιστορία να διαβάζει κανένας, αλλά μόλις την είδα σκέφτηκα πως είναι κάτι που οι περισσότεροι από εμάς δεν ξέραμε ή δεν είχαμε ποτέ σκεφτεί. Για αυτό είναι σημαντικό να κοινοποιηθεί από όλους μας ώστε παρόμοια δυστυχήματα να μην υπάρξουν ποτέ ξανά.

Παρακαλούμε πάντα να ελέγχετε αν η εξάτμιση του αυτοκινήτου σας είναι ελεύθερη όταν βρίσκεστε σε περιοχές που χιονίζει ή υπάρχει πιθανότητα να έχει κλείσει για άλλους λόγους.

Trending

Advertisement
To Top