Click Mag

Click Mag

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με κανέναν

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με κανέναν

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με κανέναν

8 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεστε με κανέναν

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να δανειστεί τη χτένα ή την οδοντόβουρτσα κάποιου άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα που μοιραζόμαστε περιστασιακά, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρέπει.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια λίστα αντικειμένων, που δεν πρέπει να έ

Όλοι γνωρίζουμε ότι κανείς δεν πρέπει ποτέ να δανειστεί τη χτένα ή την οδοντόβουρτσα κάποιου άλλου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά άλλα προσωπικά αντικείμενα που μοιραζόμαστε περιστασιακά, αλλά στην πραγματικότητα δεν πρέπει.

Σήμερα σας παρουσιάζουμε μια λίστα αντικειμένων, που δεν πρέπει να έχουν περισσότερους από έναν ιδιοκτήτες. Επιπλέον, θα σας ενημερώσουμε πώς να τα κρατήσετε καθαρά και σε άριστη κατάσταση!

8. Κραγιόν και λιπ γκλος

Η φίλη σας έχει ξεχάσει τα καλλυντικά της στο σπίτι. Σίγουρα είναι εντάξει να της δανείσετε το κραγιόν σας; Στην πραγματικότητα,δεν πρέπεινα το κάνετε αυτό.Ασθένειες όπως ο έρπης μπορούν εύκολα να μεταδοθούν μέσω του κραγιόν ή του λιπ γκλος.Ακόμη και αν ο προσβεβλημένος άνθρωπος δεν έχει εμφανές εξάνθημα, ο ιός μπορεί να εξακολουθεί να υπάρχει στη βλεννογόνο του στόματος και στο σάλιο. Προς το παρόν, δεν υπάρχει 100% αποτελεσματική θεραπεία για τον έρπητα.

  • Αν ο ιός έχει εκδηλωθεί, σταματήστε να χρησιμοποιείτε το μολυσμένο κραγιόν. Μετά, είναι καλύτερο να αγοράσετε ένα καινούριο, έτσι ώστε να αποτρέψετε την ασθένεια να επιστρέψει. Για να αποφύγετε τη συσσώρευση ρύπων και βακτηριδίων,χρησιμοποιήστε ένα καθαρό χαρτομάντιλο για να αφαιρείτε περιοδικά το ανώτερο στρώμα του κραγιόν.

7. Ακουστικά

Κάθε άτομο έχει μια μοναδική ισορροπία βακτηριδιακής χλωρίδας στο αυτί του. Κάθε φορά που αποφασίζουμε να μοιραστούμε τα ακουστικά με έναν φίλο, κινδυνεύουμε ναδιαταράξουμε αυτή την ισορροπία. Αυτό με τη σειρά του, μπορεί να προκαλέσειλοίμωξη στο αυτί.

  • Μπορείτε να αφαιρέσετε το κερί από την επιφάνεια των ακουστικών χρησιμοποιώντας μιαμπατονέτα, την οποία έχετε πρώτα μουσκέψει με υπεροξείδιο του υδρογόνου. Αποφύγετε την εφαρμογή υπερβολικού υγρού, για να μην καταστραφούν τα ηχεία. Τα μαξιλαράκια των ακουστικών μπορούν να απολυμανθούν τοποθετώντας τα σε διάλυμα αλκοόλης. Σε περιπτώσεις συχνής χρήσης, βεβαιωθείτε ότικαθαρίζετε τα ακουστικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα.

6. Τσιμπιδάκια μαλλιών ή ρόλερ

Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν ότι το να δανείσετε τη χτένα σας σε κάποιον άλλον, είναικακή ιδέα. Το ίδιο ισχύει και για όλα τα αξεσουάρ των μαλλιά που έρχονται σε επαφή με το κρανίο!Οι μύκητες και οι ψείρεςμεταφέρονται εύκολα από χτένες, λαστιχάκια ή ρόλερ μαλλιών.

  • Τα υφασμάτινα λαστιχάκια μαλλιών πρέπει να πλένονται κάθε μερικές εβδομάδες, ανάλογα με τη συχνότητα χρήσης τους. Τα ρόλερ και τα μεταλλικά κλιπ μαλλιών μπορούν να ξεπλυθούν μεσαπουνόνερο.Βεβαιωθείτε ότι τα σκουπίζετε μετά.

5. Αποσμητικά

Ακόμη και με αποσμητικά που έχουν αντιβακτηριακές ιδιότητες, οιεπιφάνειεςπου έρχονται σε επαφή με το δέρμαενδέχεται ναπεριέχουνβακτήρια. Εξάλλου, είναι τα βακτήρια που προκαλούν τη μυρωδιά του ιδρώτα που προσπαθούμε να εξουδετερώσουμε.

  • Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε αποσμητικό αμέσως μετά το ντους, ενώ το δέρμα σαςείναι ακόμη καθαρό. Εάν χρειάζεται να ανανεώσετε το αποσμητικό σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκουπίστε πρώτα με ένα υγρό μαντίλι.

4. Πετσέτες

Η κύρια λειτουργία της πετσέτας είναι να απορροφά τη μέγιστη ποσότητα νερού από την επιφάνεια του σώματός σας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, ακόμα και όταν είστε απόλυτα υγιείς,η αυξημένη υγρασία μέσα στο μπάνιο μετατρέπει σταδιακά το υγρό ύφασμα της πετσέτας σε ένα τέλειο έδαφος αναπαραγωγής για μούχλα, βακτήρια και μύκητες.

  • Οι ειδικοί υγιεινής συμβουλεύουν τηναλλαγή πετσετών κάθε 3-4 ημέρες. Είναι καλύτερο να στεγνώνετε τις πετσέτες σας στο μπαλκόνι ή σε έναν χώρο χωρίς υγρασία, σε αντίθεση με το να τις αφήνετε στο μπάνιο.Βεβαιωθείτε ότι έχετε στεγνώσει τις πετσέτες σαςμετά από κάθε χρήσηκαι μην ξεχάσετε να τις σιδερώσετε μετά το πλύσιμο.

3. Βερνίκια νυχιών και καλλυντικά αξεσουάρ

Τα τσιμπιδάκια σας, τα μηχανήματα ψαλιδίσματος, τα αποτριχωτικά, τα ξυράφια και τα άλλα αξεσουάρ, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μόνο από εσάς. Από κανέναν άλλον. Όταν χρησιμοποιούνται συχνά, αυτά τα αντικείμεναπιθανόννα έχουναόρατες μικροσκοπικές σταγόνες αίματος στις επιφάνειές τους.Μην τα μοιράζεστε με κανέναν εάν δεν θέλετε να κολλήσετε κάποιον έρπητα ή μυκητιακές λοιμώξεις.

  • Μετά από κάθε χρήση,περάστε τις επιφάνειες των εξαρτημάτων με οινόπνευμα.

2. Προϊόντα ομορφιάς προσώπου

Οι βούρτσες καθαρισμού προσώπου, οι κύλινδροι μασάζ και τα ειδικά σφουγγάρια, φαίνονται αρκετά εύκολα για να καθαρίσουν. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, οι τρίχες και τα εξογκώματά τους συσσωρεύουνμικρά κομμάτια δέρματος που περιέχουν βακτήρια. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ακμή ή και ξηροδερμία.

  • Μην ξεχάσετε ναπλένετε προσεκτικά τα αξεσουάρ με σαπουνόνερομετά από κάθε χρήση. Συνιστάται επίσης να τααλλάζετε κάθε 2-3 μήνες.

1. Παντόφλες

Όταν καλωσορίζουμε τους επισκέπτες, είναι φυσικό να τους προσφέρουμεπαντόφλες. Αλλά θα πρέπει να αγοράσετε ένα ειδικό ζευγάρι ή δύο για χρήση σε τέτοιες περιπτώσεις μόνο.

Όταν φοράτε παπούτσια, τα πόδια σας αρχίζουν αναπόφευκτα να ιδρώνουν, δημιουργώντας τις τέλειες συνθήκες αναπαραγωγής για τουςμύκητες. Προσπαθήστε να αποφύγετε την ανθυγιεινή συνήθεια του να τοποθετείτε παντόφλες σε βρεγμένα πόδια, για να αποτρέψετε την εμφάνιση μυκήτων και βακτηρίων.

Ακόμα κι αν μιλάμε για το αγαπημένο σας ζευγάρι, μην το φορέσετε για πολύ καιρό: είναι καλύτερο να αλλάζετε τις παντόφλες σαςκάθε 6 μήνες. Θυμηθείτε να πλένετε περιστασιακάτα παπούτσια ή τις παντόφλες που φοράτε μέσα στο σπίτι, αν το επιτρέπει το υλικό τους. Εναλλακτικά, καθαρίστε το εσωτερικό τους μεαπολυμαντικά, όπως τοξίδι.

Trending

Advertisement
To Top