Click Mag

Click Mag

Ο 15χρονος στην Αργυρούπολη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού λίγες μέρες πριν κρεμαστεί και βάλει τέλος στη ζωή του

Ο 15χρονος στην Αργυρούπολη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού λίγες μέρες πριν κρεμαστεί και βάλει τέλος στη ζωή του

Ο 15χρονος στην Αργυρούπολη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού λίγες μέρες πριν κρεμαστεί και βάλει τέλος στη ζωή του

Ο 15χρονος στην Αργυρούπολη είχε πέσει θύμα ξυλοδαρμού λίγες μέρες πριν κρεμαστεί και βάλει τέλος στη ζωή του Με βάση τις μαρτυρίες φίλων του, ο 15χρονος είχε πέσει πριν από λίγο καιρό θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή

Το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα, ένα περιστατικό πριν λίγες ημέρες στο οποίο ο μαθητής φέρεται

Με βάση τις μαρτυρίες φίλων του, ο 15χρονος είχε πέσει πριν από λίγο καιρό θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή

Το ημερολόγιο του 15χρονου αυτόχειρα, ένα περιστατικό πριν λίγες ημέρες στο οποίο ο μαθητής φέρεται να είχε χτυπηθεί από συνομίληκούς του καθώς και το τηλεφώνημα που δέχθηκε το Σάββατο βράδυ, έχουν μπει στο «μικροσκόπιο» των αστυνομικών αρχών στην προσπάθειά τους να φτάσουν στα αίτια που οδήγησαν τον νεαρό να δώσει τέλος στη ζωή του.

Οι πληροφορίες οι οποίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας από φίλους του 15χρονου σοκάρουν.Με βάση ορισμένες από τις μαρτυρίες στενών φίλων του, ο 15χρονος είχε πέσει πριν από λίγο καιρό θύμα ξυλοδαρμού από συνομίληκούς του για ασήμαντη αφορμή . Επιπλέον, πληροφορίες από το φιλικό του περιβάλλον επισημαίνουν πως έπειτα από το πάρτι όπου βρέθηκε το Σάββατο, ο 15χρονος δέχθηκε ένα απειλητικό τηλεφώνημα.

Οι αστυνομικοί εστιάζουν τις έρευνες τους και στις σημειώσεις τις οποίες κρατούσε ο 15χρονος μαθητής στο προσωπικό του ημερολόγιο. Οι αστυνομικοί επιχειρούν να «διαβάσουν» πίσω από τις γραμμές του ημερολογίου, στο οποίο ο αριστούχος μαθητής κατέγραφε συστηματικά τις σκέψεις και στιγμές της καθημερινότητάς του. Σκοπός των αστυνομικών οι οποίοι συμμετέχουν στις έρευνες, είναι να συνθέσουν το ψυχολογικό προφίλ του παιδιού και να ανακαλύψουν τους λόγους οι οποίοι ώθησαν τον 15χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του με αυτόν τον ανατριχιαστικό τρόπο.

Το βασικό ερώτημα είναι αν θα επιβεβαιωθούν οι ενδείξεις που υπάρχουν για την υπόθεση του 15χρονου, δηλαδή ότι είχε πέσει θύμα σχολικού εκφοβισμού. Αν, δηλαδή, δέχθηκε ισχυρές πιέσεις που γκρέμισαν τις ψυχικές του αντιστάσεις και τον έφεραν αντιμέτωπο με ακραίες αποφάσεις.

Ο 15χρονος φαίνεται πως άρχισε να να γράφει το ημερολόγιο τους τελευταίους 3 μήνες και οι αρμόδιοι ερευνούν εάν αυτό συνδέεται με κάποιο τραυματικό γεγονός το οποίο αντιμετώπισε.

Το «κατηγορώ» από συμμαθητές και φίλους προς τους ηθικούς αυτουργούς

Με ένα συγκλονιστικό κείμενο το οποίο δημοσίευσαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης συμμαθητές και φίλοι του 15χρονου, τον αποχαιρετούν και καταγγέλλουν:

«Είσαι περήφανος; Είσαι περήφανος που κατάφερες να αναγκάσεις ένα παιδί να νιώσει ότι η μόνη λύση είναι η αυτοκτονία; Είσαι περήφανος που εξαιτίας του κόμπλεξ σου χάθηκε μια ζωή; Είσαι περήφανος που στέρησες ένα μέλος μιας οικογένειας, έναν αδελφό και έναν φίλο; Είσαι περήφανος που σκότωσες έναν 15χρονο με όνειρα και στόχους, όπως όλοι μας; Είσαι περήφανος που του στέρησες το μέλλον και στέρησες ένα κομμάτι της ζωής όλων μας;».

Και προσθέτουν: «Ορίστε, τώρα πια πάει Πώς νιώθεις Για πες Εφυγε το κόμπλεξ σου ή ακόμα Τον κατέστρεψες και μας κατέστρεψες. Του στέρησες τη ζωή, τους στόχους, το μέλλον και πολλά άλλα. Και εμάς μας στέρησες έναν φίλο που ήταν πάντα εκεί για εμάς και νοιαζόταν για τους φίλους του και την οικογένειά του».

Για την ψυχολογική κατάσταση που βίωνε αναφέρουν χαρακτηριστικά: «Και πονούσε. Πονούσε πολύ. Επρεπε να τον οδηγήσεις σε αυτό το σημείο πια για να καταλάβεις ότι ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΝΑΝΕ».

Το απόγευμα το τελευταίο αντίο

Το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι θα πουν το τελευταίο αντίο στον 15χρονο μαθητή από την Αργυρούπολη. Η κηδεία του μαθητή θα λάβει χώρα στις 6 το απόγευμα στον ναό του Κοιμητηρίου Αργυρούπολης.

Κατεπείγουσα έρευνα για την αυτοκτονία του 15χρονου

Κατεπείγουσα έρευνα για τηνυπόθεση του 15χρονου μαθητή, ο οποίος βρέθηκε απαγχονισμένος στο μπαλκόνι του σπιτιού του, στην Αργυρούπολη, τα ξημερώματα της Κυριακής, 8 Ιουλίου, διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ηλίας Ζαγοραίος.

Ο κ. Ζαγοραίος παρήγγειλε στην εισαγγελέα Ανηλίκων να διενεργήσει προκαταρκτική εξέταση, έτσι ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι οι οποίοι ώθησαν το αγόρι στην αυτοχειρία. Η εντολή του εισαγγελέα είναι να αναζητηθούν και να κληθούν σε εξέταση, στην Εισαγγελία Ανηλίκων, άμεσα, όλοι όσοι ενδέχεται να μπορούν να φωτίσουν την υπόθεση. Ήδη στο θέμα έχουν εμπλακεί έξι συμμαθητές του 15χρονου, τους οποίους ο αυτόχειρας κατονομάζει σε σημείωμα που άφησε, αναφέροντας χαρακτηριστικά «Με κατέστρεψαν. Καταστρέψτε τους».

Η εισαγγελική λειτουργός καλείται να διευκρινίσει εάν η αυτοκτονία του 15χρονου σχετίζεται με εκφοβισμό και κακοποίησή του -bullying- από τους εν λόγω συμμαθητές του ή άλλους και να βρει, σε αυτήν την περίπτωση, κάθε υπαίτιο προκειμένου να καταλογιστούν ποινικές ευθύνες.

Trending

Advertisement
To Top